Tips från coachen

Känslan av att inte räcka till…

13 Mar, 2024

En bild på en fastnålad lapp som det står TO Do på. Till höger om den ligger en stor hög med dokument

“Jag räcker inte längre till. Känner mig alltid otillräcklig och hinner inte med det jag ska göra. Orkar snart inte längre.”

Känner du igen dig?
Då är du inte ensam. De flesta av oss har perioder då den här känslan har ett övertag. För en del av oss leder det till att vi mår så dåligt att vi blir sjukskrivna.

Jag coachar personer som har varit nära utmattning och sjukskrivning, de som är på väg tillbaka efter en tids sjukskrivning och de som får såna här perioder av och till. Det jag stöttar dem med är att hitta det som är viktigt på riktigt i var och ens liv just nu och att utifrån det prioritera i sin vardag. Vem vill jag vara för att vara en förebild för mina barn? Hur får jag tillbaka tilliten till min förmåga, och med den, ett självledarskap som gör att jag kan påverka det som händer runt omkring mig? Hur tar jag hand om mig själv för att ha möjlighet att vara den bästa versionen av mig själv? Vilket stöd behöver jag av min omgivning? Vilka människor blir extra viktiga i det här?

Det här är frågor som alla kräver dina ärliga svar. Att du är sann mot dig själv. Det kan vara utmanande. Det kan vara skitjobbigt och jag lovar – det är värt det. Det här är ingen “quick fix”. Det är ett långsiktigt arbete och du behöver bestämma dig varje dag för att skapa de bästa förutsättningarna för dig själv.

Du kommer att:

  • halka av banan
  • komma upp igen
  • behöva ändra kursen ibland och
  • fixa det när du tar kommandot

Så mina tips är:
Var sårbar – att visa sårbarhet är en styrka
Ta hjälp! – Du behöver någon som lyssnar och ställer frågorna medan du får koncentrera dig på svaren.
Och kom ihåg – den viktigaste personen i ditt liv är DU!

Lev och led som du lär

Lev och led som du lär

Ibland träffar jag grupper eller enskilda personer som har negativa synpunkter på sin chef. Ofta handlar det om att chefen inte lever som den lär. När jag träffar de som uppskattar sin chef så är...

Delegera – När, hur och varför?

Delegera – När, hur och varför?

Många av de chefer jag coachar tycker det är svårt att delegera så därför kommer här är några tips från coachen:Börja med att fråga dig varför du ska delegera en viss uppgift. Exempelvis:  Behöver...

Att inspirera sina medarbetare

Att inspirera sina medarbetare

En fråga som jag ofta får från chefer är:“ Jag vill inspirera och motivera mina medarbetare men känner att jag inte når fram. Hur ska jag göra? “Eftersom jag är coach så ger jag en fråga...