Vårt team

Tove Näsman

Tove Näsman

tove@shifteducation.se

VD Driven och engagerad verksamhetsledare som brinner för utveckling, tillväxt och…

Läs mer

×

Tove Näsman

Tove Näsman

VD

Driven och engagerad verksamhetsledare som brinner för utveckling, tillväxt och samskapande relationer. Lösningsorienterad civilekonom med rötterna i försäljning, affärsmannaskap, samt att leda och utveckla högpresterande organisationer och deras team.

Som ledare är jag målinriktad med kapacitet för många bollar i luften. Som person är jag på ständig jakt efter nya möjligheter, relationer och utmaningar. Alltid med min positiva livssyn och gärna ett högt tempo.

Jag är uppvuxen i den jämtländska fjällvärlden, men har spenderat den del av mitt liv ‘down under’. Energi och min livsglädje tankar jag bland vänner och familj, nya upplevelser, och träning. När jag inte simmar, cyklar, springer eller åker skidor njuter jag av god mat, gott kaffe, musik och kultur som sätter guldkant på tillvaron.

Ingrid Lindelöw Berntson

Ingrid Lindelöw Berntson

ingrid@shifteducation.se

Grundare och ICF Master Certified Coach Grundare och delägare av SHIFT Education. ICF Master Certified Coach…

Läs mer

×

Ingrid Lindelöw Berntson

Ingrid Lindelöw Berntson

Grundare och ICF Master Certified Coach

Grundare och delägare av SHIFT Education. ICF Master Certified Coach med 4000 klienttimmar. Har 20 års erfarenhet som egen företagare. Delägare och grundare av Leia Vision AB.

Jag har 18 års yrkeserfarenhet som sjukgymnast från vård och habilitering, studerat klinisk psykologi samt innehar projektledarexamen.

Jag älskar att vara med på människors och organisationers utvecklingsresor – att vara den som sporrar människor att vara sitt bästa jag.

Det är lika roligt att coacha och facilitera grupper som individer. Med åren har jag kommit att specialisera mig inom chefs- och ledningsgruppscoaching. Om de kan vara förebilder för sina medarbetare blir effekten och hållbarheten så mycket större för hela organisationen.

Förutom mitt jobb som coach så älskar jag att träna och tävla. Jag har jag genomfört 9 Ironman, den senaste var världsmästerskapet på Hawaii. Innehar svenska rekordet på 200 fjärilsim i min åldersgrupp och ett Masters VM guld på 200 frisim.

Jag älskar att sjunga och jag tränar mig just nu på att ”bara vara” ibland också.

Ulrika Cassel

Ulrika Cassel

ulrika@shifteducation.se

Sälj och marknadsansvarig Relationsorienterad och driven säljare som älskar mänskliga möten och personlig…

Läs mer

×

Ulrika Cassel

Ulrika Cassel

Sälj och marknadsansvarig

Relationsorienterad och driven säljare som älskar mänskliga möten och personlig utveckling. För mig är den mest meningsfulla försäljningen den som genererar verkligt värde för kunden, och jag strävar alltid efter affärer som gör skillnad på riktigt.

Med en akademisk bakgrund inom Psykologi, Humanfysiologi och en kandidatexamen i Fysioterapi, har jag alltid varit djupt nyfiken på människors fysiska och mentala kapacitet och hur dessa två aspekter hänger ihop. Våren 2023 tog jag även en examen i Psykoterapi Steg 1.

Uppvuxen i både Västernorrland och Sydney, Australien. Med föräldrar av olika nationaliteter, har jag blivit en kulturell kameleont och trivs i en mångfaldig miljö. Trivs bäst gör jag i vackra miljöer och natur, omgiven av nära vänner och familj.

För att samla kraft älskar jag att utmana mig själv i olika träningsformer – det som får mitt hjärta att klappa hårdast just nu är Crossfit. Balans finner jag genom tid med vänner och familj, äta god mat och stimuleras av perspektivskapande samtal och roliga aktiviteter. 

Under min tidiga vuxenår öppnades yogans rika värld för mig i Asien, och sedan 2004 har jag både utbildat mig och undervisat i yoga, andningsträning och meditation, och delat med mig av den inre frid och styrka dessa discipliner kan erbjuda.

Katja Hörnling

Katja Hörnling

katja@shifteducation.se

Ekonomi och verksamhetsadministratör Jag trivs med att organisera, skapa och upprätthålla administrativa strukturer,…

Läs mer

×

Katja Hörnling

Katja Hörnling

Ekonomi och verksamhetsadministratör

Jag trivs med att organisera, skapa och upprätthålla administrativa strukturer, processer och lösa problem. Tiden flyger iväg när en uppgift innebär fördjupning, analys och sammanfattning. Uppskattar att verka i bakgrunden och få vara en doldis på SHIFT, det passar mig bra.

Jag har mångårig erfarenhet och perspektiv från tidigare arbeten, utbildningar och inte minst min egen livsresa. Jag drivs framåt av en inre nyfikenhet, att förstå sammanhang och ett behov av variation.
Naturen ger mig ny energi när jag promenerar eller vandrar – helst under tystnad. Rörelse och aktivitet är och har sedan barnsben varit en viktig del av mitt liv. Jag mår bra av att träna, få upp pulsen och på så sätt koppla bort tänkandet.

Jag är en återkommande gamer av Guild Wars 2. Där beger jag mig ut på farofyllda äventyr och kluriga uppdrag med min karaktär, antingen på egen hand eller tillsammans med andra spelare, däribland familjen – Det är så roligt att slutföra uppdrag med varandras hjälp och sällskap.

Marlene Bergqvist

Marlene Bergqvist

marlene@shifteducation.se

ICF Associate Certified Coach Utbildare och metodutvecklare i Livsentreprenören LEV Jag utbildade mig till coach 2010 och har varit anställd…

Läs mer

×

Marlene Bergqvist

Marlene Bergqvist

ICF Associate Certified Coach Utbildare och metodutvecklare i Livsentreprenören LEV

Jag utbildade mig till coach 2010 och har varit anställd hos SHIFT sedan 2011.

Mitt största brinn i coachingen är mänskligheten. Allt är väl i vårt samtal och det vill jag att du som klient ska känna dig trygg i. Jag stöttar människor där livet utmanar – där vill jag finnas, supporta och bygga på de starkare pusselbitarna. En guldstund som du är värd.

Coaching handlar om att skapa det liv vi vill leva.
– ibland genom att lära oss leva med utmaningarna,
– ibland genom att kliva förbi,
– ibland genom att stärka oss själva och
– ibland genom att styra tydligare i riktning mot dit vi ska.
Med mig i livet har jag erfarenheter som coach, elitsimmare, hälsokonsult, psykologistudier och har jobbat som volontär både i Sverige och Afrika.

Jag är själv kortvuxen och rullstolsburen, lever med smärtor, är funkismamma, har nära erfarenheter från missbruk, utmattning, utanförskap och senare även innanförskap.

Våra coacher

Ingrid Westman

Ingrid Westman

ICF Associate Certified Coach Jag är systemvetaren som blev chef i större och mindre…

Läs mer

×

Ingrid Westman

Ingrid Westman

ICF Associate Certified Coach

Jag är systemvetaren som blev chef i större och mindre bolag, har varit egenföretagare och nu jobbar jag som företagsrådgivare i en organisation som använder det coachande förhållningssättet. I alla mina jobb har jag arbetat med utveckling och tydliga målbilder.

Jag har jobbat i med- och motgång med erfarenhet av att starta bolag, utveckla dem, lägga ned och sätta i konkurs – med dessa erfarenheter känner jag mig trygg i vetskapen att det finns en lösning på det mesta.

Andra upplever mig som lugn, förtroendeingivande, närvarande, trygg, inlyssnande, professionell och kundfokuserad.

Annat om mig: har svart bälte i ju jutsu, är farmor, kallbadare, “bara varare” som njuter av vinden mot kinden, gjort en svensk klassiker, sprungit New York maraton och älskar min stuga.

Cornelia Lohf

Cornelia Lohf

ICF Professional Certified Coach Jag brinner för att vägleda människor att hitta sina styrkor…

Läs mer

×

Cornelia Lohf

Cornelia Lohf

ICF Professional Certified Coach

Jag brinner för att vägleda människor att hitta sina styrkor och drivkrafter till personlig utveckling.

Jag började med coaching då jag insåg att det är ett unikt sätt för mig att bidra till samhället och de medmänniskor jag möter. Att få äran att dagligen vara med och vägleda och se företag och framförallt individer att växa är en unik känsla som jag vill uppleva varenda dag. Jag är en person som spenderar mycket tid i naturen då det är där jag fullt ut känner att jag kan vara mig själv. Jag är en kreativ person som älskar att skapa från grunden samt att använda min kreativitet till att lyfta andra människor. Genom att ställa frågor vägleder jag mina klienter att hitta och välja nya vägar, alternativ och resurser så att de personligen kan nå mål som de inte tidigare kunde se. Personlig coaching lockar fram det bästa hos varje individ. 

Jag driver företag inom coaching, turistnäring och skogsbad.  Jag är utbildad socialpedagog och Diplomerad Friskvård guide samt har Team Pro utbildning.

Jag har erfarenhet av projektledning, handledning och att vara utbildningsledare. Jag utbildar i projektmetodik, Kommunikation och Ledarskap, Konflikthantering, Skapa positiva miljöer, Coachande ledarskap.
Jag coachar bl a chefer, omställningsklienter och start ups.

Karin Öberg

Karin Öberg

Diplomerad coach Jag är utbildad coach, på väg mot ICF ACC certifiering,…

Läs mer

×

Karin Öberg

Karin Öberg

Diplomerad coach

Jag är utbildad coach, på väg mot ICF ACC certifiering, leg. arbetsterapeut, flerfaldig Mindfulnessinstruktör med kompetens bla inom qigong och natur, UGL – Utvecklande ledarskap och Projekt -och processledning.

Mina specialområden inom coaching är hälsa-ohälsa, personlig utveckling samt omställning och karriärutveckling. Jag har långvarig erfarenhet av arbete med hälsa, arbetsmiljö, friskvård och rehabilitering på både organisations-, grupp- och individnivå i offentlig organisation.

Mina fokusområden är mänsklig utveckling, mental hälsa och välbefinnande – att alla ska kunna leva ett så meningsfullt liv med högsta möjliga livskvalitet utifrån sina förutsättningar.

Jag inspireras och utvecklas av mänskliga möten, andra länder och kulturer, pärlan Höga kusten och egna smultronstället i Norrmjöle, iskalla vinterbad, vandringar i naturen, welshen Konrad, färg och form… ja, helt enkelt det mesta som gör livet värt att leva!

Britta Lundkvist

Britta Lundkvist

Diplomerad coach Jag vill bidra till en bättre arbetsvärld med fokus på…

Läs mer

×

Britta Lundkvist

Britta Lundkvist

Diplomerad coach

Jag vill bidra till en bättre arbetsvärld med fokus på hållbara organisationer, arbetsgrupper och människor. Jag älskar människor och dynamiken som uppstår när allas kompetenser och personligheter tas tillvara i samarbeten och samskapanden.

Som coach är jag närvarande, kreativ, varm, trygg och icke-dömande. Med egen erfarenhet av utmattning vill jag bidra med verktyg och ökad medvetenhet om hur vi kan förhålla oss till allt brus inom och omkring oss. Jag jobbar gärna med att stötta ledare/chefer i sina uppdrag genom coaching, utbildning och handledning. Jag tror på enkelhet och små steg för att utveckla goda beteenden, samarbeten, kommunikation och kultur.

Min bakgrund är personalvetare med lång erfarenhet av HR-arbete i olika roller, branscher och organisationer och har själv varit ledare. Deltog i utvecklingen av ett it-företag utifrån ett mänskligt fokus och såg effekten det gav för såväl människors utveckling som företagets resultat. Ständigt nyfiken på mer kunskap har jag bland annat vidareutbildat mig till Mindfulnessinstruktör och författare och är också handledare i Försvarets koncept UL (Utvecklande ledarskap) och IL (Indirekt ledarskap).

Som nyinflyttad återvändare efter 35 år i Stockholm njuter jag av lugnet, närheten och möjligheterna här i Umeå. Förutom mitt älskade jobb så ägnar jag mig åt att spela golf, yinyoga, läsa, skriva, umgås med släkt och vänner samt “bara vara” ute i sommarstugan vid havet.

Lars  Göran  Halvdansson

Lars Göran Halvdansson

ICF Professional Certified Coach För omkring 15 år sedan kom jag för första gången…

Läs mer

×

Lars  Göran  Halvdansson

Lars Göran Halvdansson

ICF Professional Certified Coach

För omkring 15 år sedan kom jag för första gången i kontakt med coaching och blev helt såld. Kraften i att hitta sina egna svar och lösningar är helt enkelt enorm.

Att jag själv utbildade mig till coach var en naturlig del i utvecklingen då jag brinner för att bidra till andra människor och stötta dem i deras utveckling.

Mina styrkor som coach är att jag är inkännande och intuitiv. Jag hittar ofta den brännande punkten. Jag har också en stor styrka i mina erfarenheter från arbetslivet där jag gått från många år på verkstadsgolvet till lika många år som journalist och även personligt där jag gjort en resa i personlig utveckling och även prövats mycket hårt. Det här gör att jag vågar ställa de utmanande frågor som för dig framåt.

Lina  Alexanderson

Lina Alexanderson

ICF Professional Certified Coach Jag är utbildad Duo coach, HeartIQ relationscoach, huvudutbildare för Shift…

Läs mer

×

Lina  Alexanderson

Lina Alexanderson

ICF Professional Certified Coach

Jag är utbildad Duo coach, HeartIQ relationscoach, huvudutbildare för Shift 1 och Shift 2 samt diplomerad andningspedagog.

Är du som jag mer intresserad av det som händer på insidan så tror jag att vi har en god match till givande partnerskap. Jag fortsätter att vara den nyfiket sökande, brutit upp från förväntat yrkesval inom industrivärlden och övergått till soloföretagande inom coaching och hälsa då hjärtat har kallat mig dit.

Att facilitera utbildningar i det coachande förhållningssättet eller att stötta team påminner mig ständigt om det mellanmänskliga behovet att vilja göra skillnad hos var och en.

Av egen erfarenhet vet jag att mod och villighet ständigt krävs längs vägen. Jag bygger min coachingstil på ”tough love” i tron på människor som kapabla, hela och resursstarka. Därmed utmanar jag och lyfter det jag lyssnar till, många gånger det outsagda. Det kan kännas obekvämt men är också viktigt på riktigt. Att bli medvetet självledande frigör kraft, energi och öppnar upp möjligheter till att komma närmare det som genuint är du och där du vill vara.

Magnus Åström

Magnus Åström

Diplomerad coach Jag har en tidigare karriär som pilot både inom trafikflyg…

Läs mer

×

Magnus Åström

Magnus Åström

Diplomerad coach

Jag har en tidigare karriär som pilot både inom trafikflyg och ambulansflyg. De sista åren inom flygbranschen så hade jag rollen som flygchef med ansvar för som mest 15 ambulansbaser och ca 150 piloter.

Idag arbetar jag som konsult inom säkerhetsledarskap, krisberedskap och ledarskap i olika former. Jag älskar utmaningen med att coacha ledningsgrupper och se människor utvecklas.

Som coach är jag ödmjuk och in-lyssnande. När du vet vad du vill hjälper jag dig att ta dina mål på allvar och att de fullföljs! Är du osäker över vad du vill så ställer jag utmanande frågor som hjälp att hitta fram till dina mål.

På fritiden så springer jag gärna i naturen och umgås med barn och familj på gården.

Marianne Hörnberg

Marianne Hörnberg

ICF Associate Certified Coach Som coach är jag inkännande, lyhörd och positiv. Jag vill…

Läs mer

×

Marianne Hörnberg

Marianne Hörnberg

ICF Associate Certified Coach

Som coach är jag inkännande, lyhörd och positiv. Jag vill ge dig modet att våga lyssna till din inre klokskap och följa hjärtat. Du har själv svaren inom dig och makten över ditt liv, jag hjälper dig att se det, att upptäcka dina styrkor och hitta nya vägar framåt mot dina mål och drömmar.

Jag har lång erfarenhet av att driva företag, bygga organisationer, organisationssystem och arbetsmiljöfrågor.

Jag blir glad av att umgås med familjen, leka med barnbarnen och promenera med hunden, hemma eller i stugan. Läsa en bra bok, lyssna på musik och meditera. Möten med människor, att skratta tillsammans, njuta av god mat, en kopp kaffe i solen, att vara kreativ och lära mig nya saker.