Insikter med Ingrid

Vem är jag villig att vara?

1 Aug, 2023

För många år sedan  gick jag ett coachutbildningsprogram hos Maria Nemeth. Där lärde vi oss bland annat “The coaching arena”. Min insikt idag handlar om hur otroligt användbar den är – dag ut och dag in.

Den handlar om fyra enkla frågor:

  1. Vem är jag villig att vara?
  2. Är jag villig att systematiskt observera och gå bortom mitt antagande?
  3. Är jag villig att aktivt leta efter allt jag kan lära av den här situationen?
  4. Är jag villig att garantera att vem som än coachar mig kommer att lyckas?

Om vi börjar med frågan: Vem är jag villig att vara? Det handlar om ett mindset, eller mer än ett mindset. Det handlar om just det – att vara villig att vara. I hennes metod så finns det 23 utvalda ord, som beskriver varande att välja bland. Du ska välja fem av dem. Idag valde jag uppmärksam, kreativ, öppen, närvarande och mottaglig. När jag går in i dagen med denna villighet kommer dagen att kännas lättare och det blir enklare att hålla fokus.

Nästa fråga: Att gå bortom mitt antagande – handlar för mig om att gå bortom mina fördomar, att icke värdera att endast observera situationen precis som den är.

Att aktivt leta efter allt jag kan lära av den här situationen – blir för mig ett sätt att styra mot lärdomar såväl när du har flow och allt känns lätt som när det uppstår hinder, prövningar eller obekväma situationer.

Och den sista frågan: Är jag villig att garantera att vem som än coachar mig kommer att lyckas? Det är att lyssna och ta in andra människor, se hur den här personen framför mig bidrar till mitt lärande, inte minst om mig själv.

Att sätta coachingarenan och leva den kan vara obekvämt. Det den gör är att hålla mig på banan. Att få mig att kravla upp ur diket när jag hamnat fel. Framförallt gör den att jag ger alla situationer och människor som jag möter en möjlighet att vara precis som de är – här och nu utan filter. Och då blir det lättare att  göra en genuin aktiv handling som demonstrerar den person jag är villig att vara.

För mig är det, det coachande förhållningssättet och självledarskap.

Chefer och självinsikt

Chefer och självinsikt

Läste att forskning visar att chefer med självinsikt är mer framgångsrika än de som inte har det. Som coach är det ljuv musik. Tänker att oavsett om du är chef eller ej så är självinsikten viktig....

Psykologiskt kapital – uttag och insättningar

Psykologiskt kapital – uttag och insättningar

För en tid sedan, när jag höll en föreläsning för ledarna angående psykologiskt kapital, så var det en i publiken som reflekterade:“ Ibland, under vissa perioder, blir det gigantiska uttag av det...

Nyfikenhet – Ett medskick till jul

Nyfikenhet – Ett medskick till jul

Tänk om vi alla skulle vara mer nyfikna på varandra. Vad skulle hända då? Inom coachingen använder vi oss av nyfikenheten för att lyssna aktivt, ställa kraftfulla frågor och väcka medvetenhet....