Marlene Bergqvist

Om mig som coach

Som coach är jag flexibel och möter dig där du är och som du är. Jag inspireras av utmaningar och låter dig göra detsamma. Hos mig får du inga råd – för jag ser dig som expert på ditt eget liv, med dina 1000-tals timmar av erfarenhet och alternativa vägar som lett dig dit där du är idag. Utifrån detta coachar jag med frågorna som stödjer dig i att ta steg från ditt nuläge närmare ditt önskade läge. Inte bara i planen utan även i verkligheten. För jag är noggrann i att de mål som sätts upplevs genomförbara.

Specialområden

Mitt största specialområde är att coacha utifrån din utmaning, att stödja dig i att finna de små stegen framåt som gör att du upplever att det är du som har kontrollen över ditt liv och att du kan styra de förändringar du vill ska ske i rätt riktning. Step by step. Oavsett var du befinner dig just nu i livet. Livsstil och hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Det vill säga allt som stödjer dig att leva det liv du vill leva. Och för att på så vis leva din fulla potential. Det som ger dig ork och livslust. Jag ser hur viktig och betydelsefull du är och att du gör skillnad.

Om coaching

Om du har alla svaren själv, varför behöver du då en coach? Jo för att när du ställer frågan till dig själv tar frågan för mycket plats för att låta dig fokusera på dina bästa svar på frågorna. Och i mötet med en proffesionell coach med samtalsmetodiken som specialområde, så kan du lägga mer tid på att finna dina svar istället för att argumentera med eller mot någon annans åsikter. Jag som coach låter agendan vara din. Jag stödjer dig också i att titta på dina antaganden från nya perspektiv. Och i coachningen smiter vi inte heller utan att göra handling av det vi vill här i livet- för utan att göra något, så står vi kvar på samma ställe. Coachning är för dig som vill ha förändring. Allt det här gör coachningen så effektiv och spännande.

Arbetslivserfarenhet

Jag har jobbat som coach sedan 2010. Sedan 2013 arbetar jag med projektet Livsentreprenören, där jag är initiativtagare, coach, föreläsare och metodutvecklare. I Livsentreprenören jobbar vi med unga med funktionshinder, och ämnet är att ta kontrollen i sitt liv för att leva mer av det liv vi vill leva. Innan detta har jag även arbetslivserfarenhet från hälsoarbete på studenthälsan och även på smärtrehab på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Utbildning

Med grund från idrottsprogrammet har jag sedan utbildad mig till hälsokonsult, och ICF (International coach federation) diplomerad coach. Jag har även läst kurser i psykologi på universitetet, samt kurs i förändringsarbete genom motivation. Med min nyfikenhet som drivkraft har jag även läst ett antal kortkurser till exempel vidareutbildning inom coachning, utbildat mig till parcoach, förändringens 4 rum, Mastering life’s energi, projektmetodik.

Jag blir glad av

Att varje dag skapa det liv jag vill leva. Av att överraska mig själv av de förändringar jag kan genomföra med mål, och träning. Jag blir glad av alla de möten jag gör med människor som lär mig så mycket. Jag blir glad av att jobba med något där jag känner att det gör skillnad, som nu. Jag blir glad av att ta hand om min kropp och ge den vad den behöver, av att skratta, av att baka och njuta av alla guldkorn- allt det som ger mig livsnjutning, allt från resande med upptäckter av nya platser och personer, till gott fika(choklad), vackra promenader, pyssla, inreda, fixa med blommor. Och att skapa överraskningar för vänner och familj.