Maria Bäckman

EdelPhoto-8908Om mig som coach

En passionerad och intresserad coach som håller klienterna och deras egna förmågor högt. Då alla människor har möjlighet till förändring och utveckling vill jag som coach bidra till att skapa insikter och medvetenhet hos mina klienter. Detta gör jag genom stort engagemang, aktivt lyssnande, direkt kommunikation och kontinuerlig uppföljning.

Specialområden

Ledarskap, personalfrågor, organisationsutveckling och personutveckling

Om coaching

Coaching handlar om en professionell relation mellan dig som klient och mig som coach. Det är en verkningsfull samtalsmetod där du som klient får stöd i att formulera dina mål – små och stora – och hitta vägarna som tar dig i mål. Jag följer dig längs vägen och peppar, utmanar, stöttar och korrigerar.

Arbetslivserfarenhet

Arbetar i mitt företag Organisation & Person Progress. Här erbjuder jag kunderna att ta del av mina kunskaper och erfarenheter inom HR, ledarskap och utveckling av personer och organisationer.

Jag har erfarenhet från flera olika branscher och yrken. Däribland 20 år som chef och ledare inom industri, transport och offentlig verksamhet. Jag har arbetat med service på hotell, inom handeln och vårdsektorn. Jag har varit personalutvecklare, fritidsledare, mentor och coach.

Oavsett vilken bransch det rör sig om är interaktionen med andra och möjligheten att få vara med och bidra till framgång starka drivkrafter för mig.

Utbildning

Programmet för Personal – och arbetslivsfrågor vid Umeå universitet.
Arbete, miljö och hälsa, Arbets- och organisationspsykologi, Företagsekonomi, Retorik vid Umeå universitet.
Turism och reseliv, eftergymnasial utbildning i Älvsbyn.
Take off – att leda, ledarutvecklingsprogram hos Volvo.
ICF certifierad coach hos Shift education.

Jag blir glad av

Min dotters kramar. Närhet och umgänge med familj och goda vänner. Möten med nya trevliga människor. Att resa och upptäcka nya platser. När någon annan eller jag själv lyckas med tuffa utmaningar. Positiva överraskningar, det oväntade. En solig morgon med en kopp kaffe hemma på kökstrappan.