Cornelia Lohf

Om mig som coach

Jag började med coaching då jag insåg att det är ett unikt sätt för mig att bidra till samhället och de medmänniskor jag möter. Att få äran att dagligen vara med och vägleda och se företag och framförallt individer att växa är en unik känsla som jag vill uppleva varenda dag.
Jag är en person som spenderar mycket tid i naturen då det är där jag fullt ut känner att jag kan vara mig själv. Jag är en kreativ person som älskar att skapa från grunden, samt att använda min kreativitet till att lyfta andra människor.
Genom att ställa rätt frågor vägleder jag mina klienter att hitta och välja nya vägar, alternativ och resurser så att de personligen kan nå mål som de inte tidigare kunde se. Personlig coaching lockar fram det bästa hos varje individ.
Jag kommer ursprungligen från Tyskland. 1991 flyttade jag tillsammans med min familj till Sverige, och sedan dess har jag hunnit bo och arbeta i Blekinge, Dalarna, Lappland och nu i Umeå, Västerbotten. Känner exakt till de problem, svårigheter och hinder som kan uppstå när man flyttar från sitt hemland till ett främmande land, utan språkkunskaper och utan vänner.

Specialområden

  • Livsfrågor, hälsa & natur
  • Coaching med naturen som arena
  • Coaching på modermål (tyska)

Om coaching

Varje person är expert på sitt eget liv. Och vi har svaren inom oss.
En coach kan hjälpa genom att ställa rätt frågor.
När en klient har problem är den ofta i problemet. Med rätt hjälp/frågor kan den istället se problemet. Hur ser nuläget ut? Vad vill du uppnå? Vad hindrar dig? Vad behöver du göra?
Coaching är för mig det perfekta verktyget för att ta steget framåt. Inte se bakåt hela tiden! Fokusera på målet och framtiden!

Arbetslivsserfarenhet

Jobbade i Tyskland 8 år som socialpedagog med ungdomar och barn. När jag flyttade till Sverige -91 började jag först som kurator i Norra Dalarna.
5 år som språklärare i tyska på grundskolan Särna/Idre och på Folkhögskolan Mora.
Parallellt med detta jobbade jag med översättning som tolk.
Samtidigt startade min man och jag ett familjeföretag, Best Of Scandinavia Incoming, där vi producerar resor för den utländska marknaden till hela Skandinavien.
2010 startade jag mitt eget företag, Tourism & Consulting North AB, som är ett konsultföretag (erbjuder turistiska företag strukturerade åtgärdsprogram, anpassade efter kundens behov samt utbildningspaket med speciell fokus på den tysktalande marknaden för att höja kvalitetsnivån).
Från 2011- 2014 ambassadör för kvinnors företagande.
Sedan 2018 jobbar jag med coaching och skogsbad.

Utbildning

3-årig utbildning och praktik som apoteksbiträde
6-årig yrkesföljande utbildning som socialpedagog ”Fachschule Sozialpädagogik” Stephansstift Hannover
6 år på Lehrlingsheim Stephansstift Hannover (hem för killar i åldrarna 15-20 år med stora sociala problem)
2017 & 2018 Shift I och II
2018 Friluftsguide
2019 Team Pro certifikat – ”Att utveckla team”

Jag blir glad av

Jag blir glad av natur och skog. Skogen ger mig tid att tänka. Skogen ger mig lugn och ro, tystnad, avkoppling, är stillsam att gå i, lukta på, känna av och se sig runt omkring i. Det är en mötesplats mellan naturen och mig själv. Skogen ger balans som är livsviktig för mig! Jag hämtar inspiration och kreativitet från naturen, men även från mina möten med människor.
Mitt livsmotto är att alltid gå min egen väg.